Gebze Otel

Proje Metni: Tıklayınız

Durum: İnşa Ediliyor

Tip: TicariTurizm

Ekip: Cem Sorguç, Amina Rezoug, Elvan Çakıt, Tutku Sevinç, Gizay Özüm, Ege Adaş, Serra Ayhan, Tolga Yağlı

İşveren: Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı

Ana Yüklenici: Yeni Teknik Yapı

Statik Projesi: MPI Mühendislik

Elektrik Projesi: FDC Elektrik

Mechanical Project: Beta Teknik

Aydınlatma Projesi: NA Light Design

Peyzaj Projesi: MEDOSA

Proje Danışmanları: CWG Danışmanlık, Yöner Mühendislik, Proses Mühendislik, Etik Mühendislik

Yapım Türü: Betonarme + Çelik

Arsa Alanı: 8.770 M²

İnşaat Alanı: 52.000 M²

Yer: Gebze / İstanbul

Yıl: 2014 - ...











2000’lerin sonunda projelendirdiğimiz E5 üzerindeki bir alışveriş merkezinin aynı parselinde tasarladığımız otel projesi. Parselin güney tarafında yer alan ve 5 yıldır faal olan bir alışveriş merkezi ile ilişkilenen ama bağımsız bir işletme olarak var olan otel yapısı güncel ihtiyaçlar ve otel işlevinin farklı bir konaklamaya imkan tanıması programı dahilinde tasarlanmıştır.

180 oda manzara ve yön avantajı ile tek tarafa odaklanmış ve lineer tek taraflı bir koridor tipolojisi dahilinde kurgulanmıştır. Zemin ve asma kat işlevleri açık plan dahilinde ortak/sosyal alanlar olarak düşünülmüş ve bir yapı platformu olarak fiziki olarak da ayrışmış oda katlarını üstünde yükseltmiştir. Oda kurgusu itibariyle uzun kalmalara ve odalar arası ilişkilenmeye açık bir format oluşturulmuştur. Platform yapı kısmi yüksek kat ile yataydaki görsel ve sirkülasyona dair akışkanlığını diğer katlarına da taşımaktadır. Konaklama yapısı alışveriş yapısı ile ilişkisini ara mekânlar ile pekiştirmektedir. Bu ara mekânlar yeme-içme ve muhtelif perakende mekânlara imkân verir.

Otel yapısının girişi alışveriş merkezinin zıttı konumda var olan ve nispeten atıl konumdaki bir yoldan verilmektedir. Bu hem otelin sirkülasyonunu hem de servisi ve alışveriş merkezinin yoğunluğunun olası olumsuz etkileşimini engellemektedir.

Alış Merkezi yapısının ihtiyaci makine parkının konuşlandığı yaygın çatı alanına odaları baktırmamak gayesi ile kat koridorları bu cenaha yerleşmiştir. Bu kararla odalar hem manzara hem de güney tarafa yerleşmiş ve güney cephesi olumsuz ışıma ve ısınmadan kaçınmak, manzara terasları oluşturmak için balkonlar ile geri çekilmiştir.